Top 5 soundtracks van deze eeuw


Into the Wild (2007)


Sean Penn gaf Eddie Vedder de opdracht om een originele soundtrack voor fatale reis Christopher McCandless te maken. En, heeft hij dat gedaan? Niet volgens AMPAS- de film is zelfs niet genomineerd voor “Best Original Song”, toch wordt de soundtrack door veel mensen gezien als een van de beste soundtracks van het jaar!


City of God (2002)


1 van mijn favoriete soundtracks van de eeuw komt natuurlijk van mijn favoriete film van deze eeuw. Over de jaren heb ik honderden keren geluisterd naar dit album en ik krijg er geen genoeg van. Antonio Pinto en Ed Córtes hebben de perfecte balance van soul, romance, funk, gevaar en lol bereikt in hun orginele soundtrack voor “City of Gods”. De aanvullende nummers hebben het album helemaal afgerond, bijvoorbeeld: Convite para Vida" door Seu Jorge, "Na rua, na chuva, na fazenda" door Hyldon, en "Nem Vem Que Não Tem" door Wilson Simonal.


High Fidelity (2000)


In deze top-5 site, is het bijna niet mogelijk om deze film niet te noemen. Zelf al zijn de nummers niet mijn favorieten, mijn highlight was Jack Blacks versie van "Let's Get It On". Maar de nummers vulden de content van de film zo goed aan, dat het als soundtrack bijna niet beter kan.


I Am Sam (2001)


Tja, het kan eigenlijk niet misgaan met een album dat bestaat uit voornamelijk Beatles covers. Helemaal wanneer deze worden uitgevoerd door artiesten als Aimee Mann, Sheryl Crow, Eddie Vedder, Ben Harper, Sarah McLachlan, The Black Crowes, en vele anderen. Om eerlijk te zijn kan ik mij niet herrineren waarom de film draait om Beatles nummers, maar de uitkomst is een fantastische soundtrack.


Blue Crush (2002)


In mijn mening is deze funky surf film ongewaardeerd. Wat nog meer ongewaardeerd is, is de soundtrack. Aan deze slepende soundtrack werkten artiesten als Nikka Costa, Lenny Kravitz, Damian Marley, Zero 7, en Bananarama. P.O.D.'s "Youth of the Nation", is mogelijk mijn favoriete lied van deze eeuw.

Video Of The Day

Natural Born Killers - road to hell

Kijk Nu

  1. Top 5 Soundtracks
  2. Top 5 Tekenfilm Nummers
  3. Top 5 Musicals
  1. Nederlands Casino